Meillä on toiseksi viimeinen viikko vierähtänyt käyntiin ja Suomessa siirryttiin kesäaikaan, aikaero on nyt neljä tuntia.

Olimme lauantaina katsomassa kuinka Suomi voitti Walesin jalkapallossa, tuntui aika hienolta. Eilen oli myöskin jalkapalloa. Menimme Ossin autolla Father Rayn rakentamaan orpokotiin, jossa orpolapsilla ja katulapsilla oli jalkapalloturnaus ja viimeiseksi hyväntekeväisyysottelu muu maailma vastaan Saksa. Muu maailma voitti pelin 2-0, ja miehet lähtivät kentältä pois mitalit kaulassa. Father Ray on jo kuollut, mutta hänen järjestönsä toimii edelleen ja kerää rahaa katulapsia ja orpoja varten. Eilen kentälläkin oli pieniä poikia, jotka halusivat saadan meidän farangien huomion ja päästä syliin istumaan. Expat-klubi, Suomi kerää paraillaan rahaa rakennettavaa katulasten ensiapukeskusta varten. Siellä lapset pestään, desinfioidaan, puhdistetaan pieniä haavoja ym. Tuntuu hyvältä, etttä voimme edes pienin osin auttaa kaikkein pienimpiä ja tosi huonoissa oloissa olevia lapsosia.

Tänään Harri ja Ossi menevät ottamaan uudet tatuoinnit. Tekeminen kestää kuusi tuntia, mahtavat olla kipeitä illalla! Minäkin lähden iltapäivällä keskustaan, taitaa olla pakko vähän tehdä ostoksia. Shoppaillessa huomaa aina kuinka valtavan suuri ero on asiakaspalveluilla. Tavarataloissa kun liikkuu, aina jossain on myyjä meikkaamassa itseään tai muuten vain peilaamassa. Miehet nyppivät partakarvojaan pinseteillä!!! On toki muistettava, että he tekevät tosi pitkiä päiviä töissä, kymmmenestä kahteentoista tuntia, ehkä yksi vapaapäivä viikossa, sesonkiaikaan ei sitäkään. Joissakin paikoissa hymy on ihan aito, kun taas toisissa :(  ei. Täällä on tosi paljon kauppoja nimeltä Seven eleven, niiden henkilökuntaa on varmaan kielletty hymyilemästä, kun sitä ei juuri koskaan tapahdu.  Toinen mikä ostoksilla aika usein kismitää on thaimaalaisten etuilu. Usein on käynyt niin, että olen antamassa rahaa kassalla, kun eteen tulee joku ostostensa kanssa vilkaisemattakaan meikäläistä. Eihän siinä ole auttanut kuin kiltisti odottaa, nyt olen päättänyt, että en salli etuilua. Sama on kadulla kävellessä, jos thai tulee vastaan, hän ei väistä, ei sitten yhtään.

Tietysti on niin, että kun on paljon ihmisiä, joukkoon mahtuu aina kaikenlaisia. Pääsääntöisesti asiakaspalvelu on kuitenkin hyvää ja tinkiminen kuuluu asiaan.

Pattaya vaikenee, mutta vain hetkeksi :)