2172147.jpg2172155.jpg2172147.jpg2172153.jpgTaas on aikaa vierähtänyt edellisestä kirjoittamisesta vaikka kuinka kauan. Koko "etelän kiertueemme" aikana hotelleissa on olleet tosi huonot yhteydet tai kuten nykyisessä hotellissa yhteyksiä ei ole lainkaan. Nyt olemme Cha-amissa joulun vietossa äitini ja hänen miehensä bungalovissa  ja täällä toimii yhteydet joten kuten. Täällä on myös veljeni perhe ja heidän ystäväperheensä, joten meillä oli eilen ihan oikea perhejoulu, yhteensä meitä oli paikalla kahdeksan aikuista ja neljä lasta. Ravintolat, joissa oli joulubuffet katettuna, olivat aattona täynnä, mutta onneksemme saimme yhdestä norjalaisomistuksessa olevat ravintolasta tilatua ruoat mukaamme, jotka nautimme illalla yhdessä. Tänään on vuorossa koko poppoolla jouluillallinen ravintolassa.

Edellisessä paikassamme Khao Lakissa kävimme vesipuotouksilla ja kansallispuistossa. Vesiputoukselle menimme ensin lavataksilla ja sitten oli vuorossa patikointi  ylös mäkeä, nousua taisi olla liki 70 metriä. Harri ja Pepe kävivät siellä uimassa, mutta me Jaanan kanssa olimme vilukissoja. Kädelläkin koittaessa vesi oli viileää, virkisti varmaankin mukavasti.

Tänne Cha-amiin matkustimme ensin taksilla Suratthanin rautatieasemalle, matkaa kesti reilun kaksi tuntia. Sitten köröttelimme junalla melkein viisi tuntia Hua hiniin, junalipun hintaan  (460 bahtia/nenä) kuului myös ruoka ja kahvit. Ruoka oli aika tulista ja junan vessa oli sen sorttinen, että jätin suosiolla syömättä. Hua hinistä tulimme taksilla tänne. Tosin, jos olisimme tienneet, junalla olisimme päässeet tänne asti. Olimme varanneet bungalovin hotelllistamme, mutta se  osoittautui vain pienen pieneksi huoneeksi, joten yhden yön jälkeen vaihdoimme huonetta (taas vaihteeksi) hotellin puolelle. Pieni lisämaksu siitä tietysti tuli. Täälläkin, kuten kaikissa muissakin kiertueemme kohteissa (lukuun ottamatta Phuketia) on tosi hiljaista. Huoneemme on viidennessä kerroksessa ja koko kerroksessa on ollut ainoastaan toisessa huoneessa asukkaat. Surettaa thaimaalaisten puolesta. koska turismi on heille kuitenkin erittäin suuri tulonlähde. Hotellista lähdemme pois lauantaina ja tulemme tänne äitini bungaloviin kahdeksi yöksi ja maanantaina lähdemme bussilla ensin Bangkokiin ja sitten Pattayalle.

Toivotamme kaikille ystävillemme Oikein Hyvää Joulua ja Uutta Vuotta!

Terveisin Harri ja Piksa

Cha-am vaikenee, mutta vain hetkeksi :)

Muutama valokuva matkamme varrelta.2165098.jpg2165088.jpg