Taas on moonta päivää vierähtänyt edellisestä kirjoittelusta. Olimme Krabissa lauantaihin 13.12 asti. Tuttuja lahtelaisia (Ola, Lilli ja Juulinen) oli tullut Phuketiin lomailemaan, niinpä meidänkin matkakohteeksi tuli pariksi yöksi Phuket. Saimme huoneen samasta hotellista jossa lahtelaisetkin olivat. Hotelli oli Patong beach roadilla nimeltään Patong Villa. Hotelli oli hyvällä paikalla, siisti ja edullinen = listahinta oli 2800 bahtia, ensin se aleni 1800 bahtiin ja kun kerran meillä oli tuttuja samassa hotellissa, huoneen hinta oli lopulta 1500 bahtia/yö sisältäen aamiaisen. Olen ollut vuosia sitten Phuketissa, mutta mitään entistä en sieltä enää löytänyt. Paikka muistuttaa nykyään huvin paljon Pattayaa, hintataso tosin huomattavan paljon kalliimpi! Kaksi päivää hurlumheitä ja sitten rauhoittumaan.

Tulimme eilen tänne Khao Lakiin. Ensin paikallisbussilla Patongilta Phuket towniin, hinta 25 bahtia/nenä, sitten "pimeä" taksi linja-autoasemalle, joka maksoi 20 bahtia, kun lupasimme kuskille käydä jalokivitehtaassa. Kuinka ollakaan, taas osui kohdallemme paikallisbussi, jolla köröttelimme noin 2,5 tuntia tänne Khao Lakiin. Bussi maksoi 160 bahtia/nenä. Hotellimme on noin 4 km päässä keskustasta, tosin eipä sitä keskustaksi voi juuri nimitää. Täällä näkee kaikesta, kuinka tsunami neljä vuotta sitten oli tehnyt tuhojaan. Lähes tulkoon kaikki rakennukset ovat uusia. Väkisin tulee mieleen näitä ihmisiä katsoessa, että kuinka moni heistä menetti lähes kaiken: perheen ja omaisuuden. Hymyillen he jatkavat elämäänsä eteenpäin kaikesta huolimatta.

Menemme ystäviemme Jaanan ja Pepen kanssa illalla yhdessä syömään ja huomenna on tarkoitus olla heidän hotellilla koko päivä. En ole eläissäni ollut niin upeassa paikassa missä he ovat. Torstaina teemme reissun vesiputouksille sekä käymme tsunami-muistomerkillä. Näistä lisää tuonnenpana.

Khao Lak vaikenee, mutta vain hetkeksi :)