Terveisiä Koh Changin saarelta! Tulimme sieltä eilen. Olimme matkalla kolme yötä. Menomatkan varasimme hotellimme lähellä olevasta matkatoimistosta. Minibussi tuli hakemaan meidät hotellistamme ke aamuna klo 8.00, mukaan tuli vielä pari ihmistä matkan varrelta, yhteensä meitä oli 9 henkilöa. Matka Tratin satamaan kesti vähän vaille neljä tuntia, sitten oli vuorossa lauttamatka. Lautalla olimme noin 40 min. ja saaren rannassa jatkoimme matkaa lavataksilla. Koko menomatka maksoi yhdeltä hengeltä 600 bahtia + lavataksi 70 bahtia eli euroissa noin neljätoista euroa. Emme olleet varanneet saarelta etukäteen hotellia, joten suunistimme suoraan kysymään vapaata huonetta suomalaisen Jussin omistamasta Sofia Garden Resortista. Onneksi siellä oli tilaa (tosin olisi ollut tilaa monelle muullekin). Hotelli on avattu vuosi sitten, yöpyminen maksoi ilmastoinnilla olevassa huoneessa 1400 bahtia/yö (vajaa 30 euroa/yö). Ei ihan halpa paikka, mutta ei todella mikään kalliskaan.

Vuokrasimme mopon päiväksi, pääsimme vähän paremmin tutustumaan paikkoihin. Olimme saarella viimeksi kaksi vuotta sitten ja yriitimme löytää edellisen idyllisen olkikattoisen majapaikkamme. Turhaan, koko pieni idyllinen paikka oli purettu parempien tieltä. Saarelle rakennetaan todella paljon majoitustilaa, onneksi kuitenkin suurin osa on bungaloveja. Mutta ei silti kivalta tunnu, kun kohta ei ole enää aivan uskomattoman upealla saarella luonnon tilassa olevia rantoja lainkaan.  Koh Changin saari on hyvin vuoristoinen, ylin kohta on yli 700 metriä merenpinnasta. Pelkäsin tosi paljon mennessämme mopolla ylös jyrkkiä ja todella mutkaisia mäkiä eipä alas tulo ollut yhtään helpompaa. Onneksi jonkin aikaa ajettuamme jännitykseni vähän lieveni. Maisemat oli ylhäällä tosi upeat ja alas rantaan tullessamme hiekka oli kuin vehnäjauhoa. Merivesi oli KYLMÄÄ, johtunee kai monena päivänä olleista kovista tuulista.

Toisena  saarella olo päivänä olimme kalassa. Meitä oli Harrin ja minun lisäksi yksi suomalainen mies turisteja ja laivan henkilökuntaa oli neljä miestä. Aioin olla matkalla ainoastaan sivusta katsojana, mutta eihän se onnistunut, kun käteeni pistettiin valmis virveli syötteineen ja sanottiin, että MADAM (kuten joka paikassa kuuluu nimitykseni) istuu ja onkii. Eipä aikaa kun minusta tuntui, että jotain on siiman päässä. Ei auttanut kuin ruveta kelaamaan, ensimmäinen saaliini virvelillä oli pala KORALLIA (tämä oli eka kerta kun virvelöin ikinä), toisella kerralla olin varma, että nyt tulee tosi iso kala, niin painavalta tuntui. Ei tullut kalaa tälläkään kertaa, tuli jonkin sorttinen käärme tai vastaava, kuulemma tosi myrkyllinen. Virvelistäni katkaistiin siima ja laivan pojat heittivät hyvin varovaisesti otuksen takaisin mereen! Kolmannella kerralla sain jo kalan, joka oli kokonaista kymmenen senttiä pitkä. Sain muutaman ihan komeankin yksilön ja tietty yhden  myrkkykalankin. Kaiken kaikkiaan kaloja tuli 40 kpl. Laivan kokki paistoi meille osan kaloista, hyvää oli. Koko kalastusmatka oli tosi mukava ja rentouttava eikä kalliskaan. Matka maksoi 1300 bahtiia/henk. ja siihen kuului kuljetukset sekä ruoka juomineen.

Takaisin Pattayalle tulimme taas minibussilla, jonka varasimme hotellistamme. Lähdimme aamulla klo 10.15 ja takaisin Pattayalla hotellissamme olimme vähän ennen klo 17.00. Lähes koko päivä meni taas matkustamiseen, mutta ei se mitään. Tulipa taas nähtyä tätä kaunista maailmaamme.

Huomenna on Pattayan suomenmestaruus golf-kilpailut, järjetyksessään jo kymmennet. Harrilla on lähtö kentälle klo 6.30, hän lähtee Ossille kuskiksi kentälle. Minä jään nukkumaan pitkään ja sitten on vuorossa kuntosalia, auringon ottoa rannalla ja vähän hiusten hoitoakin

Älkää paleltuko pakkasissa ja koittakaa välttää influenssaa!!!!

Pattaya vaikenee, mutta vain hetkeksi :)