Kävimme äsken hotellimme alakerrassa syömässä ja mieleeni tuli kirjoittaa vähän täkäläisistä hinnoista.

Ravintoloiden hinnat vaihtelevat hyvin paljon, riippuen tietysti siitä minkätasoisessa ravintolassa olet ja mitä syöt. Ns. länsiruoka on aina kalliimpaa kuin thairuoka. Tässä meillä länsiruoan saa 200 bahtilla ja vähän allekin (esim. possunfilee, lihapullat, karjalanpaisti) thairuoat ovat kaikki 100 bahtin paikkeilla ja vähän alle. Kokolihan hinta vaihtelee riippuen siitä, onko liha paikallista vai tuotu esim. australiasta. Tuontilihasta valmistetut pihvit maksavat n. 300-500 bahtia. Sitten on aivan erikseen ns. katukeittiöt, joista saa thairuokaa alle 40 bahtilla ja mopokeittiöistä voi ostaa ruokaa vieläkin halvemmalla. Niiden kanssa vain täytyy olla tarkkana mistä ja mitä tilaa.

Hedelmät ovat halpoja ja ihanan tuoreita. Ne ovat kaikkein edullisimpia hedelmätoreilla, mutta eipä ne kovin paljoa maksa muuallakaan. Ostin tänään torilta ison pussin minitomaatteja, hinta 28 bahtia sekä tuoreen ananaksen kuorittuna ja pilkottuna, 25 bathia.

Oluiden hinnat vaihtelevat samalla tavoin, joissakin pullon singhaa saa 35 bahtilla joissakin sama olut maksaa 80-90 bahtia. Erikseen sitten vielä hienot hotellit ja go-go-baarit, joissa ei tarvitse ihmetellä edes 150 bahtin hintaa!

Leipä täällä on aika kallista verrattuna muuhun ruokaan, hinnat ovat vain vähän halvemmat kuin Suomessa. Maitotuotteista varsinkin juusto on tosi kallista. Aamupalan tyyppinen juusto maksaa (12 viipaletta) yli sata bahtia ja edamjuuston kilohinta on jo yli tuhannen bahtin!

Hierontahinnat ovat jokseenkin samoja kaikkialla, jalkahieronta 200-300 bahtia, öljyhieronta ja perinteinen thaihieronta 300 bahtista ylöspäin. Sitten on tietysti spat ja muut hoitolat, joiden hinnat ovat korkeammat.

Lavataksikyyti maksaa 10 bahtia/nenä ja jos vuokraa koko auton, hinta on, tietysti matkan pituudesta riippuen, 100-150 bahtia. Sisäänpääsymaksut esim. TigerZoohon, Underwater worldiin eivät ole kovin kalliita. Useimmiten on niin, että me turistit maksamme aina enemmän kuin paikalliset. Joskus jopa enemmän kuin puolet.

Eilen tuttavani Jaana kertoi, että hän sai sakot mopolla ajamisesta ilman kypärää. Poliisiasemalla yhtaikaa hänen kanssaan oli thaityttö samasta syystä. Jaana sai sakkoja 400 bahtia ja thaityttö 200 bahtia. 

Omilla valinnoillaan voi lomailija saada lomastaan tosi edullisen tai sitten ei niin edullisen. Ostoksilla tavarataloissa on kiinteät hinnat ja markkinoilla ja katujen varrella olevissa kojuissa parhaat ostokset tekee hyvä tinkijä!

Pattaya vaikenee, mutta vain hetkeksi :)