Hyvää Ystävänpäivää!

Tänään olemme olleet täällä tasan 3 kk ja matkamme on jo yli puolivälin. Ilma lämpenee lämpenemistään ja merivesikin varmaan jo liki 30 astetta. Kuumuudesta johtuen päivät ovat aika utuisia mereltä tulevan kosteuden vuoksi. Ilmassa on kaikenlaisia tuoksuja, hyviä ja ei niin hyviä, kukkien tuoksua, ruoan tuoksua ja ei kaikkein pieninpänä likakaivojen lemua. Monissa kohdissa missä likakaivojen kannet ovat vähän huonot, haju on melkoinen, melkeinpä hengittämättä on jotkut paikat ohitettava.

Ystävämme Mika ja Minna tulivat viime maanantaina reilun kahden vkon lomalle ja menoa riittää. Olimme  viime torstaina kalareissulla heidän ja Ossin kanssa. Vuokrasimme kalastuslaivan Sattahipistä, joka on reilun 20 km päässä Pattayasta. Lähdimme jo aamuvarhain reissuun, aurinko ei ollut vielä edes noussut. Laiva ei ollut mikään luksusluokan paatti, mutta kelpasi hyvin meille. Kipparilla  oli oma poika mukana auttamassa. Meillä oli  omat eväät mukana laivalla, siellä ei ollut minkäänlaista keittiötä missä olisi voinut ruokaa  valmistaa. Ensin saaliiksi tuli pieniä kaloja (samanlaisia kuin edellisellä reissulla), sitten vaihdettiin paikkaa ja merikin tyyntyi lähes kokonaan. Harrin virveli alkoi yllättäen meluamaan ja sitten tulikin kova kiire kelaamaan kalaa ylös. Virveli taipui kaarelle ja Harri kelasi ja kelasi, kala hyppäsi pari kertaa ilmaankin ennenkuin se saatiin laivaan. Komea kala, pituutta varmaankin 70 cm, väriltään hopeanharmaa ja muutamia lähes mustia pisteitä kyljissä. Kalan nimestä ei ole mitään tietoa, pitää käydä jossain katsomassa. Toinenkin suuri kala saatiin, lähes metrin mittainen ja harmaa, silmät sivuilla ja iso evä pystyssä, aivan oikea HAI! Kylläpä se oli pelottavan näköinen.

Paluumatkalla ajoimme apinasaaren lähelle ja heitimme muutamia banaaneja veteen. Yksi kaveri oli tosi  ovela, otti ensin banaanin ja kun huomasi mistä niitä tuli niin lähti uimaan ja sukelsi meitä kohti. Yhtäkkiä se oli jo kiipeämässä laivaan. Apina aikoi tulla ottamaan loput banaanit henkilökohtaisesti meiltä, miehet hätistivät sitä virvelillä ja heppu meni istumaan laivan kokkaan. Siinä se katseli meitä eikä lähtenyt pois ennenkuin häädettiin. Saarella oli tosi paljon apinoita ja muutkin alkoivat tulla rantaan, katsoimme siinä vaiheessa parhaaksemme lähteä kiiresti matkaan. Kukaan meistä ei ole aiemmin nähnyt uivaa ja sukeltavaa apinaa! Ossi vei kalat kotiin ja keitti osan niistä, hai mukaan lukien koiralleen, jolla on seitsemän pientä pentua. Osan hän laittoin pakastimeen ja teemme niistä myöhemmin meille lounaan.

Tänään olimme Thepparasit roadin varrella iltamarkkinoilla. Siellä oli tosi paljon ihmisiä ja tosi paljon tavaraa, alue oli iso ja laaja. Siellä oli myynnissä myös pieniä koiranpentuja, toiset niin pieniä ettei niitä oltu varmaan erotettu vielä edes emostaan. Sitten siellä näkyi olevan kaneja, marsuja ja muitakin pikkuotuksia, myös akvaariokaloja. Kolmisen tuntiaa meni ihan huomaamatta siellä tallustellessa. Huomenna on kartingradalla mikroautokilpailut, Harri ja Mika aikovat ottaa osaa kilpaan.

Mukavaa tulevaa viikkoa, seuraava viikko onkin jo koululaisten hiihtolomaviikko.

Pattaya vaikenee, mutta vain hetkeksi :)